HU   EN

Üzletmenet folytonosság tervezés (BCP)

BCP életciklus

 

A 2001 szeptemberi New York-i merényletben több mint 100 pénzügyi vállalkozást ért komoly adatveszteség. Mindössze 10-15 százalékuk rendelkezett átfogó üzletfolytonossági tervvel, ők pár napon belül vissza tudták állítani rendszereiket, míg azok, akik nem rendelkeztek megfelelő infrastruktúrával (tartalékrendszerek, adatvédelem), sokan mindent elvesztettek.


A komplex üzletfolytonossági tervvel csökkenthetőek nemcsak a jellemző kockázatok (tűzeset, hacker-támadás, lopás), hanem a nem várt, illetve nehezen számszerűsíthető kockázatok (földrengés, terrortámadás) következményei is. Az üzleti folyamatok egészét átfogó BCP (Business Continuity Planning) segítségével ilyen problémák esetén a szolgáltatások a lehető legrövidebb idő alatt, a legkisebb költséggel állíthatóak vissza.

 
Az elhárítás mellett a preventív, megelőző célú karbantartás csökkentik az egyes eszközök és ezáltal a teljes rendszer összeomlásának kockázatát és emellett magasabb rendszer-teljesítményt biztosítanak.


Az üzletmenet folytonossági terv elkészítése és bevezetése konkrétan az alábbi elvárásoknak való megfelelést biztosítja:

 
  Kezelje a működési kockázatokat

  Költség – hasznon elemzések segítségével támogassa a működési biztonságot növelő
      beruházásokat

  Tartalmazzon használható tevékenység leírásokat mind incidenskezelésre (kisebb működésbeli
       zavarok elhárítására), mind pedig katasztrófák (küldetéskritikus folyamatok teljes, vagy
       részleges kiesése) kezelésére alkalmasnak kell lennie.

  Legyen működőképes, könnyen kezelhető, karbantartható és naprakész.

  Csökkentse a környezeti bizonytalansági tényezőket
 


Az ITSecure Kft. széleskörű nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, melyet hatékonyan használ az üzletfolytonosság-tervezés feladatainak szakértői megoldására. Ügyfeleink számára a korszerű projektvezetési módszertanok alkalmazása mellett éppen e tapasztalatok hasznosításával nyújtunk értéket.