HU   EN

Üzletmenet folytonosság tervezés (BCP)

BCP életciklus

 

A 2001 szeptemberi New York-i merényletben több mint 100 pénzügyi vállalkozást ért komoly adatveszteség. Mindössze 10-15 százalékuk rendelkezett átfogó üzletfolytonossági tervvel, ők pár napon belül vissza tudták állítani rendszereiket, míg azok, akik nem rendelkeztek megfelelő infrastruktúrával (tartalékrendszerek, adatvédelem), sokan mindent elvesztettek.


A komplex üzletfolytonossági tervvel csökkenthetőek nemcsak a jellemző kockázatok (tűzeset, hacker-támadás, lopás), hanem a nem várt, illetve nehezen számszerűsíthető kockázatok (földrengés, terrortámadás) következményei is. Az üzleti folyamatok egészét átfogó BCP (Business Continuity Planning) segítségével ilyen problémák esetén a szolgáltatások a lehető legrövidebb idő alatt, a legkisebb költséggel állíthatóak vissza.

 
Az elhárítás mellett a preventív, megelőző célú karbantartás csökkentik az egyes eszközök és ezáltal a teljes rendszer összeomlásának kockázatát és emellett magasabb rendszer-teljesítményt biztosítanak.

Az üzletmenet folytonossági terv elkészítése és bevezetése konkrétan az alábbi elvárásoknak való megfelelést biztosítja:
 
  • Csökkentse a környezeti bizonytalansági tényezőket
  • Kezelje a működési kockázatokat
  • Költség – hasznon elemzések segítségével támogassa a működési biztonságot növelő beruházásokat
  • Tartalmazzon használható tevékenység leírásokat mind incidenskezelésre (kisebb működésbeli zavarok elhárítására), mind pedig katasztrófák (küldetéskritikus folyamatok teljes, vagy részleges kiesése) kezelésére alkalmasnak kell lennie.
  • Legyen működőképes, könnyen kezelhető, karbantartható és naprakész.


Az ITSecure Kft. széleskörű nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, melyet hatékonyan használ az üzletfolytonosság-tervezés feladatainak szakértői megoldására. Ügyfeleink számára a korszerű projektvezetési módszertanok alkalmazása mellett éppen e tapasztalatok hasznosításával nyújtunk értéket.