HU   EN

Informatikai Biztonsági útmutatók

Napjainkban egyre fontosabb, hogy számítógépes rendszereink a lehető legnagyobb biztonságban legyenek, védve legyenek a különféle támadások és egyéb veszélyek ellen. Rendszereink egyre bonyolultabbak, és egyre nagyobb a veszély, hogy egy, vagy több biztonsági rés keletkezik rajta.
Ezen az oldalon biztonsági útmutatók, szabályzatok találhatók az informatikai biztonság számos területéről, a Microsoft és az amerikai biztonsági szervezet a National Security Agency (NSA) ajánlásával. Ezeket a biztonsági megoldásokat informatikusoknak, rendszergazdáknak, hálózati szakembereknek ajánljuk rendszereik biztonságosabbá tételére.
 

GDPr - General Data Protection Regulation

A GDPR (General Data Protection Regulation), az EU általános adatvédelmi rendelete 2018. május 25-én lép hatályba, jelentős változásokat fog ígér a kiberbiztonság területén. A rendelet célja, hogy egyesítse és megerősítse az unión belül a magánszemélyek adatainak védelmét. 
 


MNB ajánlás az informatikai rendszerek védelméről

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kettő részletes iránymutatót adott ki az informatikai rendszer védelméről és a közösségi és publikus felhőszolgáltatások igénybevételéről pénzügyi szervezetek számára. Célja, hogy gyakorlati útmutatást adjon a közösségi és publikus felhőszolgáltatások igénybevételéből eredő kockázatok kezeléséhez és a vonatkozó jogszabályi rendelkezések egységes alkalmazásához.
 

Adatbázis szerverek

Biztonsági konfigurációs útmutatók az Oracle és Microsoft SQL szerverekhez az informatikai biztonság növelésének elősegítéséhez. A letölthető útmutatókat számos hazai és nemzetközi vállalat alkalmazza adatbázis szervereik biztonságossá tételéhez.

Alkalmazások

A következő biztonsági konfigurációs útmutatók segítséget nyújtanak az informatikusoknak, rendszergazdáknak,  informatikai szakembereknek alkalmazásaik biztonságossá tételére. Az alkalmazásbiztonság növelését számos hazai és nemzetközi vállalat végzi az alábbi útmutatók alapján legyen az spam szűrés, exchange beállítás, vagy egyéb alkalmazás szintű biztonsági beállítás.


 

Felhő szolgáltatások

A cloud computing technológia új biztonsági kihívásokat tartogat az informatikai szakemberek számára. Tekintse meg a Cloud Security Alliance és az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség ajánlásait.


operációs rendszerek

Operációs rendszereink biztonsága kiemelten fontos, mivel sebezhetőségük fokozott. A bennük lévő biztonsági rések kiküszöbölésére számos hazai és nemzetközi vállalat informatikai szakemberei, rendszegazdái az alábbi útmutatókat használják. A letölthető útmutatók Linux, és Windows operációs rendszerekhez tartalmaznak biztonsági ajánlásokat.


Web szerverek és böngészők

A letölthető útmutatók biztonsági útmutatásokat nyújtanak az informatikai szakembereknek, rendszergazdáknak web szervereik, és a klienseken futó web böngészők biztonságossá tételéhez. Ezeket az útmutatókat számos hazai és nemzetközi vállalat alkalmazza rendszereik biztonságossá tételéhez.


Hálózati eszközök és Wifi

Hálózati eszközök és Wireless biztonsági útmutatók, melyek informatikai szakembereknek, rendszergazdáknak, és hálózati szakembereknek nyújtanak segítséget az informatikai biztonság területén wifi rendszereik biztonságossá tételében. Ezeket az ajánlásokat számos hazai és nemzetközi vállalat alkalmazza a wireless biztonsági rések kivédésének érdekében.


Virtualizáció

A virtualizációról akkor beszélhetünk, amikor egy hardveren több (virtuális) rendszer működik egyszerre, virtuális gépeken  futó önálló rendszerekben. Az alábbiakban olyan virtualizációval kapcsolatos segédletek találhatóak, melyek segítik a szakembereket, informatikusokat a konfigurálásban és telepítésben.


Egyéb biztonsági útmutatók

Olyan biztonsági útmutatók találhatóak ebben a szekcióban, amelyek nem fértek bele az alkalmazásbiztonság, hálózatbiztonság, vagy az operációs rendszerek biztonsági útmutatói közé. Az alábbi útmutatók hasznos javaslatokat adnak az informatikai biztonság számos területére, melyeket hazai és nemzetközi vállalatok is alkalmaznak rendszereik biztonságossá tételére.
 
Forduljon hozzánk bizalommal,  biztonsági tanácsadóink készen állnak, hogy segítsenek Önnek!