HU   EN

Ethical Hacking konferencia – Ismét egybegyűltek az etikus hackerek

Május 12-én ismét megrendelésre került az etikus hack nagyjait összegyűjtő Ethical hacking konferencia.


Immáron negyedik alkalommal rendezik meg Magyarországon az etikus hack szakma apraját-nagyját összegyűjtő Ethical Hacking konferenciát a NetAcademia Oktatóközpont szervezésében. A cél idén is az volt, hogy az etikus hackelés aktuális IT-biztonsági problémáit élő demók segítségével, gyakorlati formában mutassák be.


A fő témák idén az Android feltörhetősége, valamint okmányaink biztonsága volt. A rendezvény minden IT audittal és etikus hackeléssel foglalkozó szakember számára nagyon hasznosnak bizonyult, ugyanis több olyan betörést is ismertettek a gyakorlatban, melyet a nagyközönség most láthatott először. A résztvevők Barta Csabától (Deloitte) hallhattak előadást a Windows tartományi adatbázis jelszótárolásának működéséről forensic szempontból, emellett bemutatásra került egy új, FireWire-t használó technológia, mellyel telepítés nélkül lehet átvenni az irányítást egy számítógép felett.


A Deloitte Oracle biztonsági szakembere, Tóth László az Oracle egyik általa feltárt biztonsági rését mutatta be, majd az adatbázis szoftverek biztonsági komplexitásáról beszélt. Az informatikai biztonság egyik legaktuálisabb területéről, a mobil eszközök biztonságáról is hallhattak előadást a résztvevő IT biztonsági szakemberek, és bemutatásra került néhány Androidos esettanulmány is. Az etikus hack témakörében hallhattak még előadást a virtualizáció biztonságáról, valamint a hazai cégek informatikai biztonsági helyzetéről. Több előadó érdekes előadást tartott etikus hackelési tapasztalatairól, melyből minden résztvevő sokat profitálhatott.

Forrás: Chip magazin