HU   EN

Informatikai stratégia elkészítése

Biztos, hogy a leghatékonyabban használja ki az informatika nyújtotta lehetőségeket?


A szervezeteknek egyre több stratégiai kihívással kell megbirkózniuk, mint például a globalizáció, az egységes európai piac, a szabályozási korlátozások, a döntéshozatalhoz rendelkezésre álló idő csökkenése, a digitális gazdaság új versenyközege.
Ezek megoldásához kínál segítséget az informatika. Stratégiai tervezés híján azonban az informatika inkább gátolja, mint segíti a szervezetet céljai elérésében. Egy szervezet csak akkor érhet el világszínvonallal összemérhető teljesítményt, ha minden rendelkezésre álló erőforrását stratégiai célkitűzéseinek szolgálatába tudja állítani.
Az Informatikai Stratégia módszertana segítséget nyújt annak meghatározásában, hogy a jövőben milyen szerepet játsszon az informatika a szervezetnél, és hogy miként támogassa az alaptevékenységet.
Az Informatikai Stratégia elkészítéséhez alkalmazott módszertanunk magában foglalja mindazon lépéseket, melyek segítségével a szervezet azonosíthatja jelenlegi informatikai rendszereinek helyzetét, felismerheti az esetlegesen felmerült hiányosságokat, és megoldást találhat a jövőbeni informatikai stratégia kialakítására.