HU   EN

Speciális audit szolgáltatások


A SOX elnevezés egy törvényre utal, melyet Paul Sarbanes szenátor és Michael Oxley képviselő alkotott 2002-ben Amerikában. A törvény megalkotásának oka, hogy az amerikai cégek pénzügyi beszámolói nem tükrözték a vállalatok valós helyzetét. Az audit számos fontos kérdést szabályoz az irányítás, ellenőrzés és jelentés területén.
A SOX általános célja az IT ellenőrzések hiányosságainak, gyenge pontjainak azonosítása és azok megoldása. Az előírásoknak megfelelően az éves SOX riport tartalmaz egy belső ellenőrzési jelentést, mely:
 
  • megállapítja az menedzsment felelősségét a pénzügyi jelentésekhez szükséges megfelelő belső ellenőrzési szerkezet és folyamatok kialakításában, fenntartásában.

  • egy nyilatkozatot tartalmaz a kibocsátó belső ellenőrzési struktúrájának és a folyamatainak hatékonyságáról, ezt az értékelést az éves mérleggel együtt kell nyilvánosságra hozni.
 
Több éves egyesült államokbeli tapasztalattal bírunk a SOX követelmények vizsgálata terén.

Vállaljuk a SOX folyamathoz szükséges belső ellenőrzési rendszer kialakítását, a SOX dokumentáció elkészítését, a folyamat tesztelését, és a SOX audit jelentés elkészítését!