HU   EN

Tenable Network Security

A Tenable vállalati sérülékenység vizsgálati megoldása három komponensből áll: a Nessus 4 Vulnerability Scannerből, mely aktív vizsgálatot biztosít, a Passive Vulnerability Scannerből és a Security Centerből, mely egységesített jelentéseket és kezelést biztosít.
A Nessus sérülékenység vizsgáló világelső az aktív szkennerek között. Gyors keresést, konfigurációs auditot, az érzékeny adatok feltárását és sérülékenység elemzést biztosít.

Habár a Tenable licenszelési modellje megváltozott 2005-ben, mikor nyílt forráskódúból tulajdonosivá vált, és szigorúbbá vált használata a kereskedelmi termékekben, még mindig a legszélesebb körben elterjedt sérülékenység vizsgáló eszköz, és még mindig ingyenesen letölthető a nagyközönség számára.
 A Nessus iPhone alkalmazás ingyenesen elérhető az App Store-ban a Productivity kategória alatt. A program letöltéséhez legalább iOS 4 operációs rendszerre van szükség. A Nessus iPhone alkalmazással lehetőség nyílik a hálózatvizsgálat távoli indítására, megállítására, és a vizsgálati eredmények elemzésére. Ez a nagyfokú mobilitás lehetővé teszi, hogy a biztonsági szakértők bárhonnan, bármikor be tudjanak lépni a Nessus szkennerbe, hogy megtalálják az adott biztonsági rést, így növelve az incidens kezelés hatékonyságát és gyorsaságát!